Ochranka divadla v centru Prahy zavolala na linku 158, když objevila vykopnuté dveře. Strážci objektu měli obavu, že se zloděj stále nachází uvnitř. A začala "scéna jak vystřižená z akčního filmu". Na místo vyrazilo několik policejních hlídek, první dorazila už během čtyř minut. Policisté budovu obklíčili a začali ji prohledávat.

Zdroj: Policie ČR

"Vytrvale šli po stopě pachatele, která vedla až na střechu domu. Bylo zřejmé, že zloděj pokračoval po střeše do vnitrobloku objektu a vnikl do další budovy. Policisté z Oddělení hlídkové služby Praha IV naštěstí disponovali potřebnou slaňovací technikou, proto mohli v pronásledování bezpečně pokračovat," popsala v tiskové zprávě policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podezřelý se ukrýval v jedné z místností v domě sousedícím s divadlem Broadway. Na policejní služebně se zadržený muž k vloupání doznal. Kriminalisté zjistili, že 32letý zloděj "navštívil" technickou místnost divadla a také ordinaci soukromé kliniky, odkud se pokusil odcizit různé nářadí a elektroniku. "Vyšetřovatelé na základě zjištěných skutečností zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže," uvedla mluvčí Zoulová.

Hradčanské náměstí.
Cizinec vyděsil Pražský hrad. Odložené zavazadlo prověřoval pyrotechnik