Podle obžaloby tehdy poté, co si vzal léky (které však řidičské schopnosti neovlivnily), zapil je alkoholem a usedl za volant, v okolí svého bydliště na Vinohradech poničil 25 aut. Čtyřiadvacet zaparkovaných a jedno za jízdy.

Herna. Ilustrační foto.
Desetitisíce ukradené v herně našli policisté během hodiny

Vzpomíná jen na pouta

Svědci po události hovořili o tom, že auta ničil cíleně. Svým jeepem do nich najížděl záměrně – a několikrát se dokonce měl zachovat jako útočící beran: couvl, aby náraz opakoval. Proč? Tahle otázka zůstává bez odpovědi. Očekávané vysvětlení jeho počínání v pátek u soudu nezaznělo. Kadlec jen krčil rameny a opakoval, že to, co se stalo, ho velice mrzí. Více však říci nemůže. Tvrdí, že na své počínání si nepamatuje. Ze série bouraček ani z toho, jakým způsobem projížděl Šumavskou a Slovenskou ulicí, než byl v Máchově ulici zadržen, si prý nevybavuje zhola nic. Podle svých slov si dokáže vzpomenout na to, jak se doma cítil mizerně – a pak až na chvíli, kdy seděl v policejním voze. S pouty na rukou. 

Pražští celníci zlikvidovali hernu.
Pražští celníci zlikvidovali hernu, od začátku roku už sedmadvacátou

Stalo se to právě v den, kdy měl u stejného soudu vysvětlovat svou předloňskou nehodu (avšak do jednací síně nedorazil; omluvil se ze zdravotních důvodů). Šlo o událost z března 2015. Tehdy cestou do zaměstnání pod vlivem alkoholu na náměstí Bratří Synků v Nuslích zezadu najel do auta zastavujícího před přechodem – a následně ještě ve snaze z místa odjet poškodil vozidlo asistenční služby. Za tyto bouračky dostal osmiměsíční podmínku plus zákaz řízení na dva roky – proti pravomocnému verdiktu se však brání dovoláním.

Vybrždění hasičů.
Původně šokující kauza vybržďování hasičů vyšuměla do ztracena

V hře mohou být tři roky

Projednávání aktuální kauzy bude v soudní síni pokračovat za měsíc. Za ohrožení pod vlivem návykové látky by mohl být ve hře až tříletý trest odnětí svobody. Způsobenou škodu, která byla vyčíslena na více než 1,6 milionu korun, se prý Kadlec snaží postupně splácet – nicméně podle svých slov ještě o celkové sumě jedná s Českou kanceláří pojistitelů. Nároky některých vlastníků považuje za příliš vysoké – zvlášť v porovnání s poškozením sousedních vozů.

Robbie Williams.
Tragédie ve Španělsku ovlivní i opatření při koncertu v Letňanech

Nehody, na kterých se podílel alkohol, Kadlece připravily o kariéru instruktora zbraní a střeliva. Ačkoli se zprvu zdálo, že vyvázne bez újmy, nakonec už v souvislosti s první nehodou přišel na Policejní akademii ČR o funkci a byl postaven mimo službu. Na kalamitní jízdu po Vinohradech pak ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) reagoval jeho propuštěním ze služebního poměru. Muž, který je nyní bez zaměstnání, pak měl na Vinohradech nehodu ještě loni v srpnu. Tu vyřešil magistrát ve správním řízení; padla pokuta a zákaz řízení.

Zachranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící zvířata Jinonice.
Záchranáři letos ošetřili tři tisíce divokých zvířat