Ne všichni prý ale věděli, komu a čemu slouží – z podpory terorismu se tak zpovídají jen čtyři z obžalovaných. Napojení na teroristy všichni obžalovaní odmítají, někteří ale částečně připustili, že sloužili zločinu – nepopírají padělání dokumentů.

Středeční jednání zkomplikovaly problémy s odposlechy. Obhájci reklamovali, že policejním nahrávkám není rozumět – a ani rodilí mluvčí mezi nimi nejsou s to posoudit, zda jsou úředně pořízené překlady správné. Původně to ale vypadalo, že jednání vůbec nezačne. Dvacet minut se čekalo na příchod jednoho z obhájců. „Vykradené auto, viróza – a ještě jsem jel na Prahu 2," vychrlil pak své omluvy.

Případ skutečně řeší Obvodní soud pro Prahu 2 – z bezpečnostních důvodů se ale hlavní líčení střežené zásahovou jednotkou vězeňské služby koná v jiných soudních budovách v Praze. Začalo na Pankráci u vrchního soudu, ve středu pak pokračovalo v budově Městského soudu v Praze. Advokát, který si to původně namířil do soudní budovy ve Francouzské ulici, tak musel kvaltovat napříč centrem, aby to na místo konání ve Spálené stihl s co nejmenším zpožděním.

Jednání má předsedkyně senátu Zuzana Zápalková rozplánované prozatím do pátku.