„Agresor se poškozené pokusil vytrhnout tašku, což se mu nejprve nepodařilo. Žena vlivem toho upadla na zem, kde ji za tašku vláčel po zemi, až praskly popruhy," přiblížil Daněk okolnosti násilného činu. Doplnil, že muž z místa utekl s necelými čtyřmi stovkami, které si vzal z kabelky.

Policie zveřejnila kreslený portrét 

Detektivové hledající muže podezřelého z loupeže ve čtvrtek požádali o pomoc veřejnost. Zveřejnili kreslený portrét, který ovšem nevypadá jako fotka dotyčného. Výstižnost identikitu, který se podařilo vytvořit, je hodnocena 70 procenty.

Hledá se asi 30letý slovensky hovořící muž podsaditější postavy vysoký 162 cm, jehož popis připomíná snědou pleť, černé velmi krátké vlasy ostříhané na ježka, černé strniště – a především oční vadu.

Identikit hledaného muže. Zdroj: Policie ČR

Muž měl zákal 

„V pravém oku měl zákal (bílou blánu přes oční panenku) a na levé oko šilhal," zvedl Daněk. Citoval také slova přepadené ženy, podle níž pachatel působil primitivnějším dojmem. Na sobě měl dotyčný pruhované béžovo-černobílé tričko a dlouhé kalhoty v béžovém odstínu. Jakékoliv informace k případu přivítají policisté na lince 158.

Čtěte také: Ženu prý obral nápadník, který už měl sedět