Protože muž, který si vyhlédl bezpečnostní kameru v bytovém rezortu v Perucké ulici, netušil, že jeho počínání sleduje další kamera, policisté mají dobře zmapováno, co a jak se odehrálo. A

dobře znají i jeho podobu – už proto, že ho po vniknutí do bytového komplexu nenápadně vyfotila obyvatelka jednoho z bytů, která si dobře uvědomovala, že jde o cizí osobu, která na soukromém pozemku nemá co pohledávat. O tomhle všem však zjevně neměl ani páru.

Zdroj: Policie ČR

Muž se pustil do díla 

Muž snažící se být nenápadný a důsledně se rozhlížející, zda si ho někdo nevšiml, nejprve překonal oplocení – a když měl za to, že vzduch je čistý, pustil se do díla.

„Postavil se na kamenný sokl a jal se demontovat bezpečnostní kameru, což se mu následně i podařilo. Už při tom ho stihl menší karambol, kdy mu podklouzly nohy a lapka se nedobrovolně usadil do okrasného křoviska," přiblížil Hulan kamerové záběry.

Návštěvník zůstává zatím neznámým 

Další nehoda pak nezvaného návštěvníka provázela na odchodu. Když se soukal před plot, prošlápl víko kompostéru. A rozhodně se pak neobjevila vůně květin. „Obsah byl již velice kvalitně rozložen," poznamenal Hulan.

Protože návštěvník zůstává prozatím neznámým, policisté se s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost. Jakékoli informace k tomu, kde podezřelého hledat, přijmou prostřednictvím linky 158.

Čtěte také: Spáči v metru zmizel mobil za více než dvacet tisíc