Pro ně skóre zápasu definuje cifra 46. Počet osob, které skončily na služebnách v souvislosti s bezpečnostním opatřením spjatým s utkáním, pro něž se často používají výrazy jako „rizikové" či „vypjaté". O výsledcích ještě uprostřed noci informovala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

„Valná většina z těchto předvedených je podezřelá z přestupkového jednání jako neuposlechnutí výzvy úřední osoby, narušení veřejného pořádku a užití zakázané pyrotechniky. Jeden z mladíků je podezřelý z přečinu loupeže; byl zadržen po té, co odcizil jednomu z fanoušků šálu v klubových barvách," shrnula výsledky rušného dne, kdy se policisté nezastavili nejen večer, v době konání zápasu, ale už odpoledne.

Však také ještě předtím, než na zeleném pažitu odstartovaly fotbalové boje, bylo 22 fandům jasné, že tentokrát utkání sledovat nebudou. Skončili totiž na služebnách.

Sparťanský pochod městem

Sparťané vyrazili na zápas hraný ve Vršovicích s velkým předstihem. Tři stovky jich v půl třetí odpoledne vyrazily od domácího letenského stadionu na pochod do centra metropole. Policisté, kteří skupinu doprovázeli, dohlíželi nejen na pořádek, ale také na bezpečnost a zajištění maximální možné plynulosti dopravy; však se také trasa průvodu přizpůsobovala aktuální situaci v dopravě.

Fandové dorazili až ke stanici metra Můstek, odkud podzemní dráhou pokračovali na Strašnickou. Pak následoval pěší přesun ke stadionu v Edenu. „Během zmíněného pochodu fanoušci používali nedovolenou pyrotechniku. V této souvislosti policisté zajistili a na policejní služebnu převezli tři osoby," uvedla Zoulová.

Deset agresivních osob pak přibylo krátce po půl páté, kdy policisté zasahovali v Jindřišské ulici v centru metropole. Přivolalo je oznámení, že při jízdě tramvají číslo 24 házejí cestující pyrotechniku. Podle všeho jde o fotbalové fandy, kteří se posilnili alkoholem, měli jasno policisté poté, co soupravu ve spolupráci s dopravním podnikem zastavili v Lazarské ulici.

Zákrok se neobešel bez vypjatých momentů - na výzvu, aby vystoupili a podrobili se kontrole, totiž někteří z podezřelých cestujících reagovali podrážděně; ke slovním útokům se záhy přidalo i fyzické napadání.

Potyčky před stadionem

Další incidenty přinesly zadržení hned devíti osob i přímo před vršovickým stadionem. Policisté zde po boku pořadatelské služby zasahovali u vzájemných potyček mezi fanoušky; podnětem k zásahům se také staly nedovolené použití pyrotechniky a neuposlechnutí výzvy policisty.

„Ani po skončení samotného utkání se policisté nezastavili," poznamenala Zoulová. Chvílemi to totiž po utkání vypadalo v okolí stadionu podobně jako před zápasem.

Na několika místech došlo k narušení veřejného pořádku - přičemž bylo zajištěno několik lidí podezřelých ze spáchání přestupku. Především ale policisté podle slov mluvčí dohlíželi na rozchod návštěvníků utkání a zabezpečovali bezpečnost a plynulost dopravy.