Obětí násilného činu byla podle soudních lékařů hnědovlasá žena střední postavy v odhadovaném věku mezi 40 a 45 lety, vysoká asi 170 – 175 cm, která měla na levém rameni mateřské znaménko. Již od dubna také kriminalisté vědí, že šlo zřejmě o cizinku z východu. Naznačilo to alespoň detailní zkoumání nalezené lebky. Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie vysvětlil, že konkrétním vodítkem jsou zubní náhrady – přičemž stáří můstku odborníci odhadli na tři až deset let. A způsob provedení může leccos napovědět. „Specialisté v oboru konstatovali, že použité uchycení se u těchto náhrad v České republice nepoužívá od roku 1999. Běžný je tento způsob ještě stále na Slovensku – nebo v dalších jiných zemích na východ od naší republiky," konstatoval Hulan.

Čtěte také: Opilá žena rušila okolí, pak pokousala strážníka

Téměř s jistotou tak lze usuzovat, že obětí vraha se stala žena, která z těchto končin buď přímo pochází, anebo tam přinejmenším dlouhodobě pobývala. První varianta je ovšem podstatně pravděpodobnější. „Kriminalisté se důvodně domnívají, že zemřelou by mohla být slovensky hovořící žena, která do České republiky přijela za prací – nebo z jiného důvodu," tlumočil Hulan předpoklady policejních detektivů.

Experti Kriminalistického ústavu v Praze nyní přišli s další stopou. Podle nalezených ostatků se jim podařilo zrekonstruovat předpokládanou podobu zemřelé. Kreslený portrét se kriminalisté rozhodli zveřejnit a žádají veřejnost o pomoc při zjišťování ženiny totožnosti. „Jakékoliv poznatky mohou pozorní spoluobčané předat kriminalistům cestou linky 158," připomněl Hulan.

Rozčtvrcená žena

Děsivý příběh rozplétají pražští kriminalisté prosince. Tehdy na odlehlém místě u potoka nedaleko Jižní spojky našel kolemjdoucí oddělené lidské ruce. Přímo na Štědrý den se v lesoparku na Žižkově našlo torzo těla. Na konci ledna pak bezdomovci objevili v Karlíně hlavu. Okolnosti nálezu byly podobné jako v předchozích případech: relativně blízko civilizace, zde konkrétně v křoví nedaleko křižovatky ulic Pobřežní a Šaldova, ale přesto v odlehlejší a poněkud hůře přístupné lokalitě.