O zákroku v metru, kam lidé přivolali policisty v noci na sobotu, informoval v úterý Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. Protože zasahující policisté dostali varování, že dotyčný je velmi agresivní a má snahu nejen kopat kolem sebe, ale také bodat, šli do akce velmi obezřetně. A již na počátku k němu přistupovali se služební pistolí v ruce.

Byť si uvědomovali, že střílet ve stanici metra zaplněné lidmi – to by byla skutečně až ta poslední možnost. Ne náhodou ovšem zmiňovaný donucovací prostředek nese označení „hrozba namířenou střelnou zbraní". Tentokrát ale hrozba neúčinkovala, připomněl Hulan. „Dokonce zakročující policisty vybízel k souboji," konstatoval na adresu agresivního muže.

Vyvádějící muž přitom dobře viděl, že stojí proti ozbrojené přesile. A nezklidnil ho ani pohled na taser připravený k zákroku. „Ty máš taser, tak pojď," vyzýval policistu k potyčce. K tomu doplnil nejen sprosťárny, ale také ještě přidal šermování igelitovou taškou zaplněnou věcmi. A zklidnit se? Ne, ne – a ještě jednou ne.

Umravnění paralyzérem

„Jelikož muž ve svém jednání neustále pokračoval, použili muži zákona zmiňovaný taser, kdy mu hroty paralyzéru vstřelili do oblasti zad. Zásah sice dotyčného na chvilku „umravnil", ale ne na dlouho," konstatoval Hulan s tím, že ani po zásahu se potížistu nedařilo zpacifikovat a spoutat. „Byť paralyzován výbojem, ve svém agresivním a vulgárním jednání pokračoval. Proto přišel další výboj, tentokrát do oblasti dolních končetin," konstatoval.

Po druhé ráně už měli policisté navrch. Agresora spoutali a nechali ho sanitkou odvézt na preventivní prohlídku (což je po použití taseru, pracujícího s elektrickým výbojem, předepsaný postup). Cesta do nemocnice ale nebyla klidná.

Situace se vyhrotila natolik, že si dokonce vyžádala zásah taserem do třetice! Muž, který pak nadýchal půl druhého promile a prohlásil, že drogy užívá každodenně, totiž začal v sanitním voze opět vyvádět: útočil na záchranáře a ničil vybavení. Poté, co stav nezdolného krobiána posoudili zdravotníci, putoval muž na policejní služebnu. Je totiž podezřelý z trestného činu výtržnictví.