„Ve chvíli, kdy žena odemykala dveře, uchopil ji jeden z nich zezadu za popruh a snažil se jí násilím vytrhnout kabelku z ruky. Poškozená se však své kabelky nechtěla vzdát a s pachatelem se proto několik vteřin přetahovala – do doby, než ji strhl k zemi," přiblížila Martínková, co předcházelo momentu, kdy se lupiči podařilo prosadit svou.

Zdroj: Policie ČR

Jakmile měl dotyčný kabelku ve své moci, dal se na útěk – přičemž se k němu přidal i kumpán hlídající opodál. Jeho úkolem zjevně bylo dávat pozor, aby do zločinecké akce nezasáhl náhodný kolemjdoucí.

Zdroj: Policie ČR

Okradená přišla o telefon i peněženku 

„Žena při přepadení utrpěla drobné oděrky na těle a několikatisícovou finanční újmu," poznamenala Martínková. Kromě samotné kabelky přišla přepadená o peněženku, mobilní telefon, kosmetiku, sluneční brýle a další osobní věci.

Zdroj: Policie ČR

Kam podezřelí společně utekli, se zjistit nepodařilo. Detektivové nicméně dohledali záběry zachycující podezřelou dvojici na záznamech kamer z metra. Tyto mladíky se však zatím nepodařilo najít, a tak policisté žádají o pomoc veřejnost. Jakékoli poznatky, které by jim mohly pomoci, přivítají na lince 158.

Podezřelí z metra. Zdroj: Policie ČR

Čtěte také: Dvojice šla zřejmě krást. Místo toho jen zničila dveře