Strážníci se o věc zajímali – a uvnitř vozu objevili dva muže ve věku 26 a 30 let, kteří tam nemělo co pohledávat. Ukázalo se, že se auto snaží ukrást. Už první nahlédnutí dovnitř dávalo tušit, že tady něco nehraje.

Na místě řidiče seděl chlápek vysvlečený do půl těla, který manipuloval s dráty u spínací skříňky. Hned navíc bylo jasné, že klíčku dotyční nepoužili ani k tomu, aby se dostali dovnitř – to prozrazovalo rozbité okénko.

Muž z vozu vystřelil jako šíp

Potvrzením, že tahle situace opravdu nezavání ničím jiným než nekalostí, se pak stalo chování muže sedícího za volantem. Ten po výzvě, aby muži vystoupili, vystřelil z vozu jako šíp. Neudělal to ovšem proto, že by se chtěl přetrhnout, aby strážníkům ro nejrychleji vyhověl. Naopak: jeho záměrem bylo co nejrychleji zmizet: snažil se vít do zaječích.

Slovní výzvy ho nezastavily, ale přítrž jeho záměrům učinila pádná ruka jednoho ze strážníků, naznačila vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová. „Strážník se za ním rozběhl, po několika metrech ho dohonil – a za pomoci páky ho svedl na zem. Poté mu ještě přiložil pouta," přiblížila zákrok Seifertová.

Činnost obou mužů na místě činu zůstává předmětem šetření policie.

Čtěte také: Krádeží aut ubylo! Vypátrat zloděje je ale téměř nemožné