Stalo se to ve chvíli, kdy k ženám s kočárky, které byly na procházce v Ďáblickém háji, přiběhl muž a zcela nečekaně se na ně osopil.

„Jediné, co umíte, je rodit děti," zněla jeho slova, proti nimž se jedna z žen ohradila výzvou, aby je nechal na pokoji. Podle dosavadních zjištění ji pak násilník s rozběhem srazil k zemi, načež jí uštědřil několik ran pěstí do obličeje a také nakolik kopanců. Pár ran pěstí do tváře pak schytala i druhá z žen.

A napadení neunikl ani cyklista projíždějící kolem, který se žen zastával; toho prý agresor strhl z kola a kopal do něj. Právě tohoto muže s kolem policisté hledali. Podařilo se totiž vypátrat podezřelého – pro usvědčení agresora a úplné objasnění věci ale policisté potřebovali získat poznatky i od tohoto svědka.

Svědectví nakonec policisté získali více, než očekávali. „Díky zveřejnění případu se přihlásil cyklista – a ještě další svědek incidentu," konstatovala v úterý Martínková. „Policisté nyní na případu pracují. Jakmile bude možné poskytnout více informací, budeme informovat," slíbila.

Již v minulém týdnu Martínková uvedla, že policisté událost prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. „V případě odsouzení hrozí za tento delikt až dva roky vězení." konstatovala.

Čtěte také: Násilník útočící na ženy v Ďáblickém háji napadl i svědka