„S ohledem na skutečnost, že útok na poškozenou byl značně brutální a mohl vést ke smrti, obvinil vyšetřovatel zadrženého z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu," uvedl v úterý Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie.

Již v neděli policistka Jana Rösslerová informovala, že oběť byla přepadena v sobotu v půl páté ráno, když se vracela z večírku v centru Prahy. Z autobusu noční linky číslo 511 pachatel vystupoval společně s ní.

Volání o pomoc nepomohlo

K útoku došlo v Praze 4 v sobotu asi 20 minut po čtvrté ranní poté, co 23letá žena vracející se z večírku v centru metropole vystoupila na zastávce Petýrkova z autobusu noční linky číslo 511. Třebaže to od zastávky Petýrkova k domu v Holušické ulici měla jen pár kroků, muž, kterému původně nevěnovala pozornost, ji strhl na zem a začal rdousit. Ženě bohužel nepomohlo, že se jí podařilo vyprostit a doběhnout k nejbližšímu panelákovému vchodu, kde zvonila na zvonky a volala o pomoc. „Muž ji doběhl, znovu ji rdousil, manipuloval s ní – a když žena upadla do bezvědomí, z místa utekl," uvedla Rösslerová.

Od neděle pátrají pražští kriminalisté po dalším násilníkovi, který rovněž v noci vážně zranil ženu poměrně nedaleko – na sídlišti v Petrovicích. Napadená zůstává v kritickém stavu v nemocnici. „Zde je na místě uvést, že kriminalisté dosud nezjistili jedinou skutečnost, která by tohoto obviněného spojovala, byť okrajově, s druhým útokem," uvedl Hulan.

Každý postřeh je velmi cennýV souvislosti s útokem na 33letou ženu, kterou kolemjdoucí v neděli ve čtvrt na čtyři ráno nalezl vážně zraněnou na trávníku poblíž křižovatky ulic Archimédova a Rezlerova, policisté hledají jakékoli svědectví. Na linku 158 by se měl ozvat každý, kdo se v neděli od jedné do dvou hodin ráno pohyboval poblíž a zaznamenal cokoliv podezřelého. Vítány jsou i informace o čemkoliv mimořádném od každého, kdo cestoval v neděli prvním nočním autobusem linky 511, který ze zastávky Háje odjížděl do Petrovic minutu po jedné hodině.

Čtěte také: Mladou ženu rdousil neznámý muž až do bezvědomí