Nejaktivnější z podezřelých byl podle kriminalistů 33letý muž, jenž má podle dosavadních zjištění na triku 39 vloupaček. Šlo o zloděje specializujícího se na autorádia, k nimž si proklestil cestu jednoduše: násilím. Rozbíjel skla předních dveří. Muž, v jehož případě kriminalisté vyčíslili škodu na bezmála 400 tisíc korun, čeká na soud ve vazbě. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až pět let vězení.

Další z obviněných mužů, 32letý, se přiznal ke vniknutí do 34 aut. Buď také rozbíjel dveřní okénka, nebo páčil zámky. V autech bral vše, o čem předpokládal, že bude mít nějakou hodnotu: rádia i volně odložené věci. Škoda, kterou za sebou zanechal, se blíží čtvrt milionu korun. Muži, který už byl za krádeže v minulosti odsouzen, hrozí jako recidivistovi až tři roky vězení. Stíhání je ale vedeno na svobodě, protože se dotyčný přiznal a s policisty spolupracoval.

Zlodějka s vrtačkou

Na svobodě zatím vzhledem k přiznání zůstává také 22letá žena, ačkoli z celé trojice způsobila nejvyšší škodu. Přes osm set tisíc korun – a to navzdory tomu, že jí kriminalisté napočítali „jen" dvanáct vloupaček! Tahle pachatelka se totiž s rádii nespokojila, naznačil v pondělí Jan Daněk z ředitelství pražské policie. „Za použití kladívka rozbila skleněnou výplň předních dveří zaparkovaného automobilu, naklonila se do vozidla a za použití akumulátorové vrtačky demontovala rámeček vestavěné navigace, kterou poté vytrhla," přiblížil Daněk řádění mladé ženy, jejíž jednotlivé skutky byly provedené jako před kopírák. Za krádež a poškození cizí věci může v jejím případě být ve hře až osm let vězení.

Třebaže kriminalisté všechny podezřelé již dopadli, v pondělí zveřejnili podobizny dvou z nich a žádají veřejnost o pomoc. Předpokládají totiž, že dotyční mohou mít na svědomí i skutky, o kterých policie zatím neví. „Prosíme občany, kteří od nich případně kupovali autorádia nebo navigace, ať se přihlásí cestou linky 158," ozřejmil důvod, proč byly publikovány fotografie zadržených, jeden z policistů obeznámených s případem.