Původně detektivové nevylučovali, že násilný zločin měl loupežný motiv. Vlastně se to přímo nabízelo; zmizel totiž mobilní telefon zavražděného. Ukázalo se ale, že přístroj nesebral pachatel mordu.

Vodítkem může být cokoli 

Mrtvého okradl zlodějíček, kterého již policisté vypátrali. „U tohoto nenechavce je jednoznačně vyloučeno, že by měl se smrtí zavražděného cokoliv společného," připomněl Hulan.

Kriminalisté pátrající po vrahovi stále shánějí další informace – a přivítali by pomoc všímavých svědků. Cenným vodítkem může být podle Hulanových slov cokoli; jakákoli vzpomínka na libovolnou mimořádnou skutečnost nad rámec běžného života, která se osudné noci odehrála ve zmiňované lokalitě. V brzkých ranních hodinách mohl třeba někdo zaslechnout zvuk připomínající střelbu.

Policie hledá svědky 

Nebo dokonce mohl vidět osobu kvapně odcházející z lesoparku mezi ulicemi Pod a Nad Kavalírkou. To všechno jsou poznatky, které lze detektivům předat prostřednictvím linky tísňového volání 158. Cenné by podle Hulanových slov ale mohly být třeba i informace, které pomohou upřesnit pohyb zavražděného před jeho smrtí.

„V lesoparku mezi ulicemi Pod a Nad Kavalírkou provedli kriminalisté prvního oddělení ve spolupráci s policisty speciální pořádkové jednotky celkem dvě rozsáhlé pátrací akce, které ale neměly pro prošetřování případu jakýkoli výsledek," poznamenal Hulan, že rozsáhlým prohledáváním širokého okolí místa nálezu zavražděného se nepodařilo zajistit nic konkrétního.

Čtěte také: Ke krádeži oblečení prý pomohly kabinky v obchodě