„V policejních sítích uvízly osoby ve věku od 15 do 58 let, z čeho bylo čtrnáct mužů a sedm žen," konstatoval Daněk. Většinou se podle jeho slov jednalo o české občany – vypátráni však byli také dva Slováci, Polák a Ukrajinec.

Úplnou náhodou se podařilo zadržet i muže, který se už půl druhého roku vyhýbal nástupu do vězení. Policii přivolal jeho nadřízený poté, co si dotyčný na pracovišti způsobil pracovní úraz. Protože záhy vyšlo najevo, jak se věci mají, po ošetření už se muž ke své práci nevrátil: putoval na policejní služebnu a odtud za mříže.

Zpravidla ovšem měli dotyční co vysvětlovat k podezřením z krádeží nebo k dluhům na výživném. Mezi nalezenými osobami však nechybí ani dvojice podezřelá ze společně spáchané loupeže. Najít se podařilo také svěřenkyni diagnostického ústavu, která si o své vůli „prodloužila" vycházku. Diagnostický ústav nicméně zaznamenal i čerstvý přírůstek: dívku ze Slovenska, která zmizela z domova. „Nyní se budou zjišťovat okolnosti jejího útěku," poznamenal Daněk.

Čtěte také: Policie se chystá k vodě i na vodu