Rádi by vyslechli svědectví všech pasažérů - včetně těch, kteří jsou přesvědčeni, že nezpozorovali nic podstatného - a k případu tak vlastně nemají co říci.

Ženu bez známek života nalezli cestující ve druhém voze soupravy mířící od stanice Levského v Modřanech směrem k centru města. Konkrétně to bylo v zastávce U Libušského potoka. Je však pravděpodobné, že smrtelné zranění žena utrpěla už při jízdě do Modřan - a na konečné si řidička jejího těla nevšimla. A v 10.24 hodin vyjela na svou trasu i s umírající nebo již zesnulou pasažérkou.

Městské kamery totiž zaznamenaly, že do tramvaje, kterou už živá neopustila, oběť vraždy nastupovala pět minut před desátou ve stanici Palackého náměstí. Do tramvaje mířící do Modřan.

Motiv a okolnosti nejasné

Žena zavražděná v tramvaji číslo 17.Co se dělo pak, je zatím nejasné. Žena se zřejmě ve voze setkala se svým vrahem - a ten jí také zřejmě sebral kostkovanou tašku, kterou nesla v ruce. Tu totiž při nastupování prokazatelně měla, avšak následně se už toto zavazadlo nenašlo. Motiv činu i okolnosti násilného skutku ale zůstávají prozatím nejasné. Pomoci při rozplétání klubka záhad by mohly postřehy ostatních cestujících.

Policejní detektivové uvítají, když se na linku 158 ozve každý, kdo 13. února v čase mezi 9.55 a 10.20 hodin cestoval tramvají číslo 17 jedoucí do Modřan. Jeho svědectví může míc cenu zlata - a to i v případě, že si oběti, štíhlé ženy v šedomodrém kabátu a s černou černou kšiltovkou nasazenou kryjící krátce střižené vlasy se zrzavým přelivem, vůbec nevšiml.