Policisté podezřelého dopadli přímo při činu. Zadrželi ho v době snídaně v jednom z hotelů v Horních Počernicích. Pak mohlo dojít na sepisování účtu, který podle slov Jany Rösslerové z ředitelství pražské policie převýšil třicet tisíc korun. Prozatím! „Obelstít hoteliéry se tomuto muži podařilo celkem v osmi případech," konstatovala policistka.

Kriminalisté ale nevylučují, že dotyčný toho může mít na svědomí podstatně víc. Hledají další provozovatele hotelů, u nichž vykutálený návštěvník mohl po sobě zanechat památku v podobě dluhu. Vyšetřovatelé totiž nevylučují, že svoji fintu uplatňoval i v dalších podnicích – a to nejen v hlavním městě, ale i mimo metropoli. Případní poškození mohou policisty informovat prostřednictvím tísňové linky 158. Osvěžit paměť by mohly i záběry ze zatýkání, které policisté zveřejnili.

Zadržený muž byl obviněn z podvodu. Pokud bude odsouzen, mohl by skončit až na dva roky v ubytovacím zařízení sice s plnou penzí, ale jinak s velmi omezeným rozsahem služeb. Zato s nadstandardem v podobě mříží v oknech…