Jejich taktika nebyla nijak složitá. Dvojice si postavila „živnost" na tom, že po leteckých společnostech neoprávněně uplatňovala náhradu za údajně ztracená zavazadla. „Před odletem vždy každý za sebe odbavil minimálně jeden kufr. Po příletu ale tvrdili, že o zavazadla přišli a nárokovali náhradu škod.

Požadovali téměř sto tisíc korun

Nebylo výjimkou, že po letecké společnosti požadovali v součtu téměř sto tisíc korun za ztracené věci," přiblížil Hulan podvodnickou taktiku. Kriminalisté ale odhalili, že všechny ztráty, nahlášené různým leteckým společnostem, byly pouze fingované. Ve skutečnosti vykutálená dvojice o zavazadla nepřišla.

Pokud bude dvojice pro podvod odsouzena, může vzít jed na to, že po několik příštích let se ztráty zavazadel v letadle nebude muset obávat. Ve hře je totiž až pětileté vězení. Je ale možné, že se trestní sazba ještě změní – s ohledem na výši způsobené škody. Kriminalisté totiž míní, že zdaleka nevědí o všech případech, a předpokládají, že se prostřednictvím linky 158 ještě ozvou další oklamané letecké společnosti.