V podniku v Thámově ulici tehdy lupič udeřil v pět ráno. Když vstoupil dovnitř, nevypadal nijak nebezpečně. Řekl si o tužku a papír a tvářil se, že chce napsat vzkaz majiteli provozovny. Lístek pak podle slov Jany Rösslerové z ředitelství pražské policie vracel obsluze s prosbou, aby jej předala dál. „Ta ale sdělila, že to nemůže zaručit, a útočník jí proto začal vyhrožovat fyzickou likvidací. Pak po ní chtěl igelitový sáček a do něj vyžadoval naházení veškeré tržby," přiblížila policistka okamžik, kdy se nevinná situace proměnila ve zločin.

Lupič navíc začal vystupovat neodbytně. S několika tisícovkami se nechtěl spokojit a ženu dostrkal do zadní místnosti, odkud chtěl další peníze. Teprve tvrzení přepadené, že od minulé loupeže už v herně větší obnos neschovávají, ho trochu zklidnil; přibral tedy alespoň dva mobily. Než s kořistí v hodnotě převyšující deset tisíc korun zmizel, ještě barmanku varoval, aby zůstala klidně sedět. Pokud neposlechne, prý jí „prostřílí hrudník".

Unikat se mu dařilo dva měsíce. Až do chvíle, kdy ho policisté dopadli přímo na ulici. Podezřelý dostal želízka 20. června vpodvečer na chodníku ve Štítného ulici na Žižkově. Amnestovaný muž, který měl být v podmínce až do roku 2016, pak skončil v cele vazební věznice.

Kriminál je ovšem prostředím, která dotyčný zná jak své boty. Je totiž protřelým recidivistou, který má za sebou velmi bohatou zločineckou minulost majetkového i násilného charakteru. Od roku 1997 stál před soudem již šestnáctkrát!

Nyní, posedmnácté, to bude pro trestný čin loupeže.