V noci na středu, tři hodiny po půlnoci, se v klubu objevil se zákazník toužící po nabízených video erotických službách. To jsou kabinky, do nichž se klient zavře a kouká na film s lechtivou tématikou. Jistěže to není zadarmo. To dobře věděl i noční příchozí – a dokonce znal taxy. Příslušnou bankovku už žmoulal připravenou v ruce.

Žena z obsluhy ji ale nepřijala. Bylo totiž zřejmé, že nejde o pravé peníze, ale návštěvník se snaží udat padělek nevalné kvality. Podle slov Tomáše Hulana z ředitelství pražské policie to sice bylo poznat na první pohled – nicméně žena to, že odhalila falzifikát, neupozorňovala. Nabízené peníze pouze slušně odmítla a zdvořile pořádala o jiné. Zákazník poslechl – a sáhl pro pravé.

„Nutno zmínit, že se pracovnice podniku zachovala velice správně: zákazníka na padělek neupozornila – a na místo přivolala policisty," ocenil Hulan. Podezřelý se totiž nevylekal, takže neutekl, setrval na místě – a policisté si ho mohli vyzvednout přímo z kabinky. Třicetiletý muž nyní čelí obvinění hned ze dvou trestných činů – vedle padělání a pozměňování peněz také ze zatajení nálezu. Vysvětloval totiž, že bankovku, z níž se vyklubal padělek, našel o dva dny dříve – a místo aby ji odevzdal, rozhodl se s ní zaplatit své potěšení.