Pacient ale zmizel - a nyní patří k osobám, po kterých pátrají policisté. V pondělí se s žádostí o pomoc obrátili i na veřejnost. Jakékoli informace o Jiřím B. přivítají na lince 158.

„Pohřešovaný byl ve zdravotnickém zařízení viděn naposledy v pátek v 10.45 hodin. Do nemocnice přišel sám v ranních hodinách s vysokými teplotami. Následně však kolem 11. hodiny svévolně odešel s tím, že se vrátí, což doposud neučinil," připomněl Daněk.

Pohřešovaný Jiří Baborák.Kam mohl jít, policisté nevědí. „Jedná se o osobu bez domova; toxikomana, pohybujícího se zejména po Praze," vysvětlil Daněk s dodatkem, že pohřešován dotyčný nikdy nebyl.

Popis osoby

Muž, kterého policisté naléhavě hledají, se může jevit starší; pátrací popis připomíná, že vypadá na 45 až 55 let. Je hubený, měří 182 centimetrů, má modré oči a krátké světle hnědé vlnité vlasy s čelními kouty.

Nápadný je tetováním na předloktí pravé ruky - tam má vyobrazený meč ovinutý hadem nebo drakem. Na sobě měl černou koženou bundu a propocenou bílou košili s kostkovaným vzorem.