Podezřelý ale v předchozích dnech změnil advokáta, který se nyní seznamuje se spisem. Tragédie se stala počátkem srpna. Muž od nehody utekl a po šestnácti hodinách se přihlásil policii. Soud ho pak poslal do vazby. Policie ho viní z nedbalostního usmrcení, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až osm let vězení.

Podle informací novinářů se bude nový advokát seznamovat se spisem tento týden. Obžaloba by údajně mohla být podaná následující týden. Otázkou zůstává, zda Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2 , které případ dozoruje, obžaluje muže také za ohrožení pod vlivem návykové látky, což by mu před soudem přitížilo.

Žalobci kvalifikaci trestného činu nechtějí do seznámení se spisem advokátem upřesnit. Muž měl již dříve problémy se zákonem kvůli drogám.

Předchozí den slavil narozeniny

Po nehodě brzy ráno 5. srpna na náměstí Kinských utekl a přihlásil se policii až zhruba šestnáct hodin poté. Předcházející noc slavil narozeniny a zbytky omamných látek mu mohly vyprchat z těla. Svědci ale údajně vypověděli, že před odjezdem z oslavy konzumoval alkohol a na místě byly k mání i další drogy.

Muž podle policie vjel na autobusovou zastávku před Krajským soudem v Praze a srazil tam jedenadvacetiletou studentku, která byla na cestě na brigádu. Zranění dívky byla natolik vážná, že jim na místě podlehla i přes okamžitou pomoc svědků a následně i záchranářů.

Soudce Obvodního soudu pro Prahu 2 ho po několika dnech poslal do vazby z obavy, že mohl ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti.

Mladík podle soudce projevil lítost a chce se s pozůstalými vyrovnat. Vzdal se práva na stížnost proti vazbě. Popírá, že by byl pod vlivem návykových látek, podle soudce ale jsou poznatky, „že celou noc byl v určitém restauračním podniku".

Muž podle vyšetřovatelů v minulosti už ve správním řízení dostal trest zákazu řízení za jízdu pod vlivem alkoholu nebo návykové látky. Soudy mu také uložily podmíněný trest odnětí svobody za podílnictví.