Pohrůžkou zbraní si na trafikantce vynutil vydání asi šesti tisíc korun, připomněla ve středu Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie. „Muž chtěl ovšem více, a proto požadoval ještě dobíjecí kupony. Trafikantka ale odvětila, že žádné nemá," přiblížila policistka další vývoj událostí. Dotyčný se sice naštval - nakonec ale poděkoval; dokonce se i slušně rozloučil. „V tu chvíli přicházel do prodejny zákazník, který pak přivolal policii," poznamenala Rösslerová.

Méně zdvořilý lupič

Podle podoby lupiče i shody ve způsobu provedení činu mají detektivové za to, že stejný pachatel se vydal loupit do trafiky u metra také v sobotu 24. ledna. Tehdy se ozbrojený pachatel domáhal peněz ve vestibulu stanice Hůrka.

Objevil se kolem páté odpoledne - a ze slov policistky Ivety Martínkové plyne, že tentokrát byl méně zdvořilý než v prvním případě. Zřejmě se mu zdálo, že prodavačka vyndává obsah poklady pomalu, proto se pro peníze natáhl přes pult sám. „Nechoď vůbec ke dveřím, nebo uvidíš!" pohrozil trafikantce, než odešel. I v tomto případě se kořistí stalo několik tisícovek.

Popis pachatele

V obou případech zachytily podobu pachatele bezpečnostní kamery. Podle Rösslerové jde o muže ve věku do 30 let, střední postavy, vysokého asi 180 centimetrů. Jeho popis dále připomíná světlou pleť a velmi krátké světlé vlasy.

Na Českomoravské měl lupič na sobě černou koženou bundu, pod ní šedomodrou mikinu s bílými pruhy a na hlavě měl kapuci zelené barvy. K výpravě na Hůrku si pachatel oblékl světle šedou mikinu s kapucí nasazenou na hlavě a tmavou prošívanou vestu. V obou případech měl bílé sportovní boty.

Jakékoli informace, které by mohly pomoci při pátrání po hledaném muži, přivítají policisté na lince 158.

Čtěte také: Podobu lupiče zachytila při přepadení trafiky ve vestibulu metra kamera