Záznamy, které kamera pořídila, jsou nicméně zřetelné – a policisté věří, že právě ony by mohly napomoci k odhalení nezvaného návštěvníka. Předněji řečeno: doufají, že svými postřehy pomohou svědci, kteří na zveřejněných záběrech podezřelého poznají.

Vloupání policisté šetří od 9. června, kdy do domu vnikl pachatel, který použil hrubou sílu. Podle kamerového záznamu neznámý muž prohledal celé přízemí – nenašel ale cokoli, co by stálo za odnesení. Nic tedy neukradl. „I tak chtěl nejspíše zlikvidovat jakýkoliv důkaz o svém počínání. Proto se dal do křížku s bezpečnostní kamerou umístěnou nad hlavním vchodem," poznamenal Bican.

Ani stolička nepomohla

Nezvanému návštěvníkovi se ale nedařilo ani tentokrát. Snažil se, snažil, šátral a šťáral – ale marně. Na kameru nedosáhl. Nejprve se k jejímu odstranění snažil využít dvířka od skříňky s rozvody elektřiny. Bez úspěchu. S úsilím hodným večerníkovských nešiků Pata a Mata to ale nevzdal. Přinesl si dřevěnou stoličku nalezenou ve sklepě. Ani tentokrát to neklaplo. „Svůj čin nedokončil a kameru pouze poškodil," konstatoval Bican.

Jakékoli informace, které by pomohly vypátrat podezřelého, policisté podle jeho slov přijmou na tísňové lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně. Pokud se ho podaří odhalit a čin mu prokázat před soudem, mohly by být ve hře až dva roky vězení.