„Toto oznámení kriminalisté prověřili a zjistili, že se jedná o herny, ve kterých jsou skutečně nelegálně provozovány výherní automaty – takzvané kvízomaty a klasické výherní automaty. To vše pod zástěrkou občanského sdružení nebo společnosti s ručením omezeným," konstatoval Daněk. V rámci práce na případu pak policisté dostali podnět rovněž od radnice Prahy 3.

Bezmála stovku automatů a 60 tisíc korun zajistili detektivové v rámci šesti nočních prohlídek již loni v říjnu, uvedl Daněk s tím, že policisté udeřili ve chvíli, kdy měli po několikatýdenním sledování zajištěné důkazy.

Další akce

Nyní ale následovala další akce – ukázalo se totiž, že v jednom z prostorů, odkud hrací bedny na podzim odvážela policejní auta, vznikla další herna. „Tentokrát v ní bylo na základě povolení k domovní prohlídce zjištěno šestnáct výherních automatů," uvedl Daněk.

Konkrétní obvinění zatím nepadlo; kriminalisté na případu dále pracují. Případ je kvalifikován jako neoprávněné provozování loterie a podobné sázkové hry, což je trestný čin, za který by v případě odsouzení mohl padnout až tříletý trest.

Čtěte také: Boj s hazardem v Kladně nevzdávají, chtějí ho spojit s volbami