Zkoumání předmětu, který zanechal na místě, ukázalo, že skutečné nebezpečí naštěstí nehrozilo; jednalo se jen o atrapu. Pachateli ale napodobenina bomby – i podle pyrotechniků velmi zdařilá – pomohla k tomu, aby získal sedm tisíc korun. S penězi z tržby pak utekl neznámo kam. Dopadnout se ho zatím nepodařilo.

Do obchodu v Kolbenově ulici vtrhl pachatel v sobotu krátce před osmou hodinou večerní. Samotné přepadení bylo dílem pár okamžiků – kvůli neznámému předmětu, který na místě zanechal, ale policisté museli nejen vyklidit prostor a přivolat pyrotechniky, ale pro jistotu přizvali také hasiče a záchrannou službu. Pro ně práce na místě naštěstí nebyla. Prohlídka podezřelé věci speciálním rentgenem ukázala, že jde pouze o neškodnou napodobeninu.

Lupičem, po kterém nyní pátrají pražští kriminalisté, byl mohutný muž ve věku kolem 30 let – silnější postavy a měřící kolem 180 cm. V době činu oblečen do hnědé flaušové mikiny a světlých plátěných kalhot. Na nohou měl černé těžké boty. Pachatel se maskoval slunečními brýlemi. Jakékoliv poznatky, které by mohly přispět k jeho odhalení, přivítají policisté na lince 158.

Čtěte také: Lupič vyhrožoval v bance výbušninou