Dosud neznámý agresor zaútočil na 15letého chlapce. Dvěma ranami pěstí do obličeje ho napadl v úterý 19. srpna krátce před čtvrt na devět večer, a to na autobusové zastávce Plaňanská na Počernické ulici. Stalo se to krátce poté, co napadený se svou o rok mladší přítelkyní vystoupili z autobusu.

Útoku mladíka, který byl zřejmě o pár let starší než napadený a na místě nebyl sám, předcházely ze strany agresora slovní výpady. Dotyčný se do oběti navážel kvůli tomu, že chodí s Romkou, proti čemuž se oslovený ohradil. Diskutovat ale útočník zjevně nehodlal.

Chtěl se prát: zaujal bojový postoj - a vzápětí začaly létat pěsti. Napadený spadl za zem, kde po nárazu hlavou na beton zůstal ležet v bezvědomí. To útočníkovi stačilo; z místa pak odkráčel směrem k Malešickému parku. Z hovoru, který vedl se svým společníkem, vyplynulo, že zřejmě bydlí nedaleko. Někde v okolí místa činu.

Zranění jsou vážná

Třebaže přítelkyně napadeného ještě s dalším svědkem okamžitě zavolali sanitku, následky útoku se jeví jako velmi vážné. Záchranná služba mladíka odvezla do nemocnice, kde od té doby zůstává v umělém spánku.

Na tom, jak se bude jeho zdravotní stav vyvíjet, závisí i právní kvalifikace skutku. Prozatím policejní detektivové napadení hodnotí jako podezření z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Pokud by nedošlo ke změně, v případě odsouzení může být ve hře až deset let pobytu za mřížemi.

Kriminalisté, kteří se případu věnují, přivítají jakýkoli postřeh nebo svědectví. Všímaví občané se mohou ozvat prostřednictvím linky 158. Záznam kamery sledující dění v okolí místa činu přitom naznačuje, že napadení muselo vidět nejméně několik řidičů projíždějících kolem - a také třeba sportující běžci.

Útočil vyznavač bojových umění?
Hledaný muž prý docela věrně odpovídá popisu „namachrovaný frajer". Podle odhadu mu může být mezi 17 a 19 roky. Má sportovní postavu, černé vlasy ostříhané nakrátko a měří asi 170 - 175 cm. Na sobě měl modré tričko a černé kraťasy. Přes rameno nesl černou sportovní tašku značky Adidas. Sportovní tašku měl i jeho o trochu vyšší a zhruba stejně starý společník.

Tento mladík oblečený do šedé mikiny měl krátké vlasy hnědé barvy, vpředu vyčesané do špičky. Kriminalisté předpokládají, že oba mladíci se mohou věnovat některému z bojových sportů - a dost možná jeli zrovna z tréninku nebo na něj.