První zákrok byl úspěšný i přesto, že od vykrádané octavie zaparkované na Plzeňské ulici se pachatelům i s kořistí podařilo zmizet, připomněl Jan Daněk z ředitelství pražské policie. „Vzhledem k tomu, že policisté disponovali popisem podezřelých, netrvalo dlouho a obě osoby vypátrali," konstatoval.

Ke krádeži spojené se škodou převyšující 15 tisíc korun se dotyční přiznali; z minulosti už ostatně vědí, jak to v obdobných případech chodí (jako zloději už totiž byli odsouzeni). Nic jiného jim ani nezbývalo: policisté u nich našli nejen nářadí používané k vloupání, ale také ukradené věci – elektroniku, ale také sportovní obuv, sluneční brýle, a dokonce se hodil i deštník, ačkoli nepršelo.

Rozsudek bude rychlý

Trochu neobvyklé hlášení pak na linku 158 přišlo z Vinohrad. Svědek operátorům nahlásil, že přistihl neznámého muže při vloupání do zaparkovaného vozu Rover – a přidal informaci, že zloděje okřikl a houkl na něj, ať kradené věci vrátí zpět do auta; jinak zavolá policii. Pachatel poslechl, načež se vytratil směrem k Moravské ulici.

Tam byla vyslána hlídka pohotovostní motorizované jednotky, která podle popisu poskytnutého oznamovatelem podezřelého zakrátko našla. Ještě na místě muž kápl božskou: k vykrádání auta se přiznal.

Oba případy se řeší v takzvaném zkráceném přípravném řízení. Znamená to, že dopadení muži by se již brzy měli dovědět, co si svými nočními výpravami vykoledovali. V případě odsouzení mohou být ve hře až dvouleté tresty odnětí svobody.