Hledaným je muž podezřelý z krádeže v supermarketu na Plzeňské ulici, který se v obchodě objevil kolem 18. hodiny. Zpočátku vypadal jako běžný zákazník – u nakupujících nicméně nebývá obvyklé, aby si na prodejní ploše, zčásti schovaní v uličce mezi regály, ukládali do batohu devět plechovek s lososem a jedenáct balení kávy. Jeho počínání ovšem neuniklo prodavačce a muži z ostrahy – a zaznamenaly je také bezpečnostní kamery.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Muž udeřil člena ochranky 

Mít zboží v batohu už před zaplacením ovšem ještě nemusí znamenat problém. Zaměstnanci prodejny proto počkali, až dotyčný prošel pokladnou, aniž tyto věci uhradil, a pak se ho snažili zastavit.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Snažili se – avšak neúspěšně. „Podezřelý se dal na útěk, přičemž odstrčil nejprve prodavačku a posléze i zaměstnance ostrahy. Toho dokonce udeřil do obličeje, v důsledku čehož zaměstnanec ostrahy spadl na zem," přiblížila Martínková okolnosti incidentu.

Policisté hledají muže 

Policisté usuzují, že se nejedná o začátečníka. Nezaplacený nákup měl totiž hledaný muž promyšlený tak, aby se součet jeho ceny zastavil jen těsně pod hranicí pěti tisíc korun, která je v případě dopadení předělem mezi posouzením věci jako přestupek a trestným činem. „Tím, že použil násilí za účelem uchránit si kradené věci, se rázem z přestupku proti majetku stal trestný čin krádež – bez ohledu na způsobenou škodu," konstatovala Martínková.

Třebaže policisté mají k dispozici řadu kamerových záznamů zachycujících nejen počínání podezřelého, ale i jeho podobu, ztotožnit a vypátrat se ho zatím nepodařilo. Záběry proto v úterý zveřejnili a obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc. Jakékoli informace k hledanému muži jsou vítány na lince 158.

Čtěte také: S hodinkami za miliony ujeli dva habáni v oblecích