Osmapadesátiletý muž, který pracoval jako brigádník v radotínské samoobsluze, žil v chatě od března 2016. Policistům řekl, že tam bydlel na základě ústní dohody, ačkoliv měl původně slíbenou písemnou nájemní smlouvu. Platit měl 4500 korun měsíčně, nedokázal je ale splácet včas.

Čtěte také: Soud potvrdil pokutu za vydírání při volbách v Letňanech

O osm let starší majitel proto do chaty po několika měsících nastěhoval dva jiné nájemníky z řad bezdomovců. Obviněný tvrdí, že 25. července v domě zůstaly zamčené jeho věci včetně počítače či spotřebičů, které mu majitel odmítl vydat. Po hádce odešel do Radotína, kde si koupil lahev rumu, a potom se odpoledne do zahrádkářské kolonie vrátil.

Muže jednou bodnul do hrudníku 

Prý v něm "bouchly saze" a "měl úplné temno". Podle obžaloby na místo dorazil už s jasným úmyslem usmrtit majitele. V brašně si přinesl nůž se sedmnácticentimetrovou čepelí, který v chatce dříve míval pověšený na stěně.

Muže jednou bodl do hrudníku, a když poté o zbraň přišel, kopal ho a mlátil silným klackem. V dalším útoku mu zabránili svědci události. Napadený skončil v motolské nemocnici na jednotce intenzivní péče. Kauzou se bude zabývat pražský městský soud, útočník čeká na hlavní líčení ve vazební věznici.