V pondělí o tom informovala Marcela Pučelíková z brerounské policie. „Bylo však zjištěno, že muž byl s největší pravděpodobností uživatelem omamných látek. Policisté ještě čekají na výsledky toxikologie," konstatovala.

Poptat se na podrobnosti v prostředí, ze kterého zemřelý pocházel, se detektivové zatím nemohou. Nemají totiž ponětí, kam se vydat pátrat. Totožnost mrtvého muže zůstává neznámá – stejně jako jakékoli další podrobnosti k jeho osobě.

Jistotu mají kriminalisté v jednom: nejspíš nejde o nikoho z místních. „Provedeným šetřením v okolí nálezu těla získali poznatky, že by se nemělo jednat o osobu pocházející z obce Velké Přílepy ani z přilehlého okolí," připomněla Pučelíková, že oslovení lidé nad předloženými fotografiemi jen krčili rameny a vrtěli hlavami – a to včetně těch, kteří mají blízko ke světu narkomanů.

Objev místo kuřácké pauzy

Protože se zatím nepodařilo zjistit bližší podrobnosti, kriminalisté se v pondělí obrátili s žádostí o pomoc na veřejnost. Přivítali by jak informace o totožnosti asi 35letého muže s výrazným tetováním, tak jakékoli poznatky o pohybu podezřelých osob nebo vozidel v oblasti Velkých Přílep. Tam tělo u silnice naprostou náhodou objevila ve čtvrtek půl druhé hodiny před půlnocí posádka auta, která zastavila proto, že si chtěla zakouřit.

Podněty k případu mohou všímaví svědci předat kriminalistům prostřednictvím telefonního čísla 606 691 250; je rovněž možné využít linku 158.