Podezřelou dvojici strážníci zastihli v ulici Na Petřinách – přičemž jeden z mužů se dal na útěk. Sice se svalil, když zakopl o nízký plůtek, hned však vyskočil a snažil se prchat dál; navzdory tomu, že si při pádu poranil obličej. Po několika desítkách metrů však zacvakla pouta.

Metro Letňany. Ilustrační foto.
Kvůli koncertu Robbieho Williamse posílí provoz metra i autobusů

Nabídku ošetření sice dotyčný odmítal, po chvíli ale stanovisko změnil: požádal hlídku o přivolání záchranářů. Přiznal také, že to skutečně byl on, kdo řidiče tramvaje praštil do hlavy – zatímco jeho společník do tramvajáka „jen“ strkal. Prý se jim nelíbil způsob, jakým s nimi řidič jednal.  To, jakým způsobem se následně zachovali oba pasažéři, bude předmětem posuzování ve správním řízení.

Aleš Trpišovský.
Z Trpišovského odsouzeného za vybržďování se opět může stát řidič

Ztracenému dítěti posloužilo místo deštníku služební auto
Ztraceného chlapce našla hlídka ještě dřív, než po něm bylo vyhlášeno pátrání. Tak ve čtvrtek zhodnotil Jan Čihák z centrály městské policie středeční akci strážníků z Prahy 5. Podle jeho slov bylo pátrání vyhlášeno až ve chvíli, kdy byl chlapec převážen na policejní stanici – nicméně vzhledem k tomu, že hustě pršelo, jiný než zvolený postup se nenabízel.  Osamělého klučiny si hlídka všimla půl hodiny po poledni ve Fantově ulici ve Stodůlkách. Na otázky, kde má rodiče, nezískali strážníci kloudnou odpověď. „Chlapeček byl smutný – a vzhledem k tomu, že začalo hustě pršet, hlídka ho vzala do služebního vozidla,“ konstatoval Čihák. 
Ztraceného chlapce našla hlídka ještě dřív, než po něm bylo vyhlášeno pátráníZdroj: Městská policie Praha
Protože rodiče nebyli v dohledu a nepodařilo se zjistit nic, co by vedlo k jejich nalezení, hlídka se rozhodla dítě převézt na služebnu Policie ČR. Cestou strážníci přijali oznámení o vyhlášení pátrání po pohřešovaném chlapci. „Popisu odpovídající chlapeček však v té době již seděl v pořádku ve služebním vozidle,“ uvedl Čihák. Protože už o nalezenci bylo koho vyrozumět, netrvalo dlouho a syna si mohla vyzvednout maminka.

Městská policie.
Kvůli pár krokům se muž stal podezřelým z trestného činu