Ozval se hlasitý smích, silné rány – a poté zvuk řinčení skla, připomněl Jan Čihák z centrály městské policie.

„Hlídka si poté všimla na nedaleké autobusové zastávce dvou mladíků, z nichž jeden kopal do skleněné výplně. Když si dvojice všimla strážníků, dala se na útěk," přiblížil Čihák vývoj událostí.

Došlo tedy nejprve na pronásledování – a teprve po přivedení obou uprchlíků zpět na zastávku byl čas na obhlídku místa činu. Na noční siláky žalovala rozbitá tabule skla. „Mladíci se několikrát prořekli, že se pokoušeli prokopnout skleněné výplně," poznamenal Čihák.

Věc se bude řešit jako přestupek ve správním řízení.

Čmárala chytili přímo při činuNápisy na fasádě domu v Budějovické ulici v Praze 4.K dopadení samozvaného pouličního umělce ničícího kvůli vlastním představám o kráse cizí majetek pomohlo strážníkům z Prahy 4 upozornění na obtěžující skupinku zjevně opilých osob.

Kvůli ní byli v úterý v noci přivoláni do Budějovické ulice – a už při příjezdu viděla hlídka muže ve žlutém tričku, který fixem psal nápisy na fasádu domu. Jako podezřelý ze spáchání trestného činu skončil v rukou policie.

Od začátku roku pražští strážníci předávali policistům 54 lidí podezřelých ze sprejerských útoků – většinou šlo o mladé muže; někdy i velmi mladé. Loni bylo během celého roku dopadeno 63 sprejerů. Na nárůstu počtu odhalených případů má nepřehlédnutelný podíl spolupráce všímavých občanů.

Čtěte také: Sprejery usvědčily záběry kamer