Nyní lze očekávat, že v případě uznání viny jim nějaký ten škraloup přibude. A ne zrovna malý. U soudu by mohl být ve hře až osmiletý trest odnětí svobody. Jezdit s nápisem Taxi na střeše může znamenat i to, že se člověk stane téměř neviditelným. Vždyť komu by přišlo nápadné, že v ulici stojí taxík, jehož řidič obchází kolem? Šofér čeká na zákazníka, napadlo by snad každého – a nikdo se tudíž nad takovým výjevem nepozastaví.

O čekání na kšeft se nejednalo

Devětadvacátého července se v ulici Na Florenci ovšem rozhodně nejednalo o čekání na kšeft. Alespoň podle detektivů, kteří mají jasno: vůbec nešlo o kunčofta, ale o obhlídku možného místa činu. O prohlídku zaparkované dodávky. „Posléze následovala schůzka se souputníkem, také taxikářem, v ulici Na Poříčí. A jelikož zjevně slovo dalo slovo, oba drožkáři se vrátili o půl hodiny později zpět k dodávce do ulice Na Florenci," poznamenal Hulan.

Krádež zachytily bezpečnostní kamery

Vzhledem k jejich minulosti dotyčným nedělalo nejmenší problém dostat se dovnitř: rozlomili zámky dveří jak u kabiny řidiče, tak nákladového prostoru. Pak již následovalo velké stěhování. Dotyční z dodávky vynosili profesionální kameru s příslušenstvím v podobě stativů, baterií a paměťových karet i plechový kufr s dronem. O tom, kdo má tohle všechno na svědomí, přitom kriminalisté nemají nejmenší pochybnosti. Veškeré dění totiž velmi detailně zachytily bezpečnostní kamery. Ne jedna, ale hned celá řada kamer.

Nyní tedy divu, že oba podezřelí vyslechli obvinění z krádeže, poškození cizí věci – a také z neoprávněného opatření platebního prostředku. To jsou trestné činy, jejichž souvislosti budou oba muži vysvětlovat před soudem. Neuniknou však ani jednání s úředníky v rámci řešení správního deliktu; tentokrát v souvislosti s tím, že taxikařili načerno.

Čtěte také: Kvůli krádeži hledají pavoučího muže a peroxidovou blondýnu