Další šetření ukázalo, že pachatelé jsou přímo specialisty na taxikáře. A při výslechu se přiznali ke čtyřem dalším přepadením!

Starší recidivista s dosud netrestaným kumpánem poprvé udeřili 10. ledna. Časně ráno nasedli do taxíku u hlavního nádraží a přiložili řidiči zbraň k hlavě. Sice plynovou, ale k nerozeznání od skutečné. Zatímco pistolník mlátil šoféra do hlavy, jeho kumpán pobral peněženku, mobil, autorádio a další věci. Škoda se vyšplhala na 23 tisíc korun.

Během pátku 18. ledna zvládlo loupeživé duo udeřit třikrát. Dvě hodiny po půlnoci oloupili taxikáře v ulici Pod Kavalírkou, kdy jim pohrůžka pistolí vynesla sedm tisíc. Další útok na taxikáře přišel tři hodiny po poledni, kdy se lupiči nechali odvézt opět na Prahu 5. Při příjezdu do Starokošířské ulice vytáhl jeden pachatelů nůž s 15centtimetrovou čepelí a dožadoval se peněz. Tentokrát marně; řidič vyskočil z vozu a utekl i s peněženkou. Mezitím ale oba grázlové ještě stačili udělat velkou ránu na Praze 4. Hodinu před polednem navštívili hernu ve Vlastislavově ulici, kde zaútočili na barmanku. Jeden z lupičů kolem ní mlátil teleskopickým obuškem, druhý pobral pořádně naditý příruční trezor i drobné mince a mobil; pachatelé nezapomněli ani na peněženku přepadené ženy. Celkově zde způsobili škodu za téměř 200 tisíc!

„Oba jsou závislí na drogách a hracích automatech. Při výslechu se ke všem činům doznali a kriminalistům ukázali, kam ukryli plynovou pistoli," uvedla v pondělí na adresu podezřelých obviněných z loupeže Eva Kropáčová z ředitelství pražské policie. Kriminalisté podle jejích slov ale nejsou přesvědčeni, že vystavený loupežnický účet vycházející z přiznání pachatelů je konečný. Zveřejnili proto podobizny obou zadržených a hledají další možné oběti. „V případě, že někdo z občanů byl těmito muži oloupen, ať okamžitě volá na linku 158," vyzvala Kropáčová.