Muž byl velmi agresivní a zaútočil na barmanku. Zranil ji na hlavě.

Přepadená jednadvacetiletá žena zavolala policisty. Ti však v podniku našli už jenom ji. Ležela na zemi s krvácející ránou na hlavě.

„Obsluhovala jsme hosty. Krátce po třetí ráno začal jeden z nich rozbíjet půllitry o pult. Pak jeden vzal a rozbil mi ho o hlavu. Sebral kasírku plnou peněz a utekl,“ vypověděla rozrušená barmanka.

Šel si sednout nedaleko

Lékař ji poskytl první pomoc a policisté se mezi tím pustili do pátrání po násilnickém lupiči. Věděli, že hledají sto devadesát centimetrů vysokého muže s krátce střiženými vousy a snědou pletí. Přesně takového objevili nedaleko od místa činu.

Seděl spokojeně v jiném baru, ale stále v Plzeňské ulici. „Měl zakrvácenou ruku. Byla to ale krev jeho oběti. On žádné zranění neměl. Kde se krví potřísnil, odmítal prozradit. Tvrdil, že v tomto baru sedí minimálně dvě hodiny. Když vytáhl tašku s doklady, policisté si všimli, že v ní má i velké množství bankovek. Ty byly taky zkrvavené,“ uvedla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Policisté už déle nepochybovali a podezřelého zatkli. Vyšetřovatel ho obvinil z loupeže a ublížení na zdraví. Důkazy druhý den předložil státnímu zástupci a ten rozhodne o jeho umístění do vazby.