Lupič vtrhl dovnitř a hned se hrnul k přepážce. Hodil po pokladní igelitovou tašku a po ženě požadoval, aby mu ji naplnila bankovkami, O drobné nestál, chtěl jen papírové peníze. Odešel tak se zavazadlem poměrně lehkým, ale současně pořádně naditým. Výši lupu policisté neupřesnili, hovoří pouze o „hotovosti v řádu statisíců".

Pracovnice přepadené banky se shodly, že lupič se choval velice agresivně – a zároveň vypadal zkušeně; dokonce v jednu chvíli natáhl závěr zbraně. Všechny ženy si přitom jeho počínání velice dobře všimly – stejně jako on také nevěnoval pozornost pouze pokladní. V úterý to připomněl Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. „Otočil se a začal ohrožovat pistolí ostatní pracovnice, které stály na druhé straně úřadovny. Ty posléze přinutil přejít k pokladní přepážce, aby měl všechny ženy lépe pod dozorem. Jakmile mu pokladní naplnila tašku penězi, utekl z pobočky neznámo kam," přiblížil Hulan lupičovo počínání. S dodatkem, že na útěku se pachatel několikrát převlékl – zřejmě proto, aby policisty ošálil, až budou na záznamech kamerového systému sledovat jeho stopu. Přesto se trasu lupičova odchodu podařilo částečně zmapovat.

Zkušení kriminalisté předpokládají, že podobného činu se lupič nedopustil poprvé – a soudí, že nejspíš ani naposledy. Uvítali by proto pomoc veřejnosti při pátrání, aby se podezřelého podařilo co nejdříve zadržet. „Jakékoliv informace k osobě pachatele mohou pozorní občané předat kriminalistům prostřednictvím linky 158," tlumočil v úterý Hulan žádost vyšetřovatelů.

Několik změn oblečení

Pachatelem byl štíhlý muž v odhadovaném věku 30 – 35 let, vysoký kolem 175 cm. Nebyl oholen; tvář s výraznou bradou pokrývalo několikadenní tmavé strniště. Hovořil česky bez přízvuku. Lupič byl oblečen do šedivé pletené čepice s tmavým pruhem, tmavě modré bundy, z které vyčníval červený límec, modrých riflí a tmavých bot. Na očích měl černé sluneční brýle. Na zádech nesl černý batoh s logem Puma. O bundě policisté zjistili, že se jednalo o oboustrannou bundu – z druhé strany byla červená. Pod ní měl pachatel ještě černou mikinu – a po cestě se převlékal. Nejprve obrátil bundu na červenou stranu, poté ji sundal úplně a šel jen v černé mikině. Na hlavu si nasadil černého pleteného kulicha.