Ještě před záchvatem žena cítila, že se jí dělá špatně, proto si sedla na lavičku. Když se přibližně po několika minutách probrala, tak zjistila, že jí zmizela kabelka, kterou měla položenou vedle sebe. V ní měla mimo jiné mobilní telefon, doklady a platební karty. Právě tyto karty někdo neoprávněně použil a provedl několik transakcí v celkovém součtu 12 tisíc korun.

Zadržení taxikáře se zákazem řízení.
Taxikář drze jezdil se zákazem řízení. Nyní mu hrozí dva roky vězení

"Při jednom výběru peněz z bankomatu kamery zachytily podezřelého muže, po kterém v souvislosti s tímto případem pátráme. Jestliže muže někdo poznává, ať se ozve na linku 158 nebo na místní oddělení policie Spořilov," požádal veřejnost o spolupráci mluvčí pražské policie Jan Daněk.

"Případ policisté prošetřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a odsouzení pachateli hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Celková škoda způsobená krádeží kabelky a následným zneužití karet je více než 20 tisíc korun," uzavřel Daněk.

Zdroj: Policie ČR

Ve středu 25. července pak policisté informovali, že podezřelého muže dopadli. Členové motorizované jednotky jej na fotografii poznali a vzpomněli si, že je "známou firmou". "Muž byl v minulosti odsouzen za trestné činy výtržnictví a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku k podmíněným trestům odnětí svobody. Momentálně je odsouzený k pěti měsícům odnětí svobody s podmínkou do září roku 2019," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk aktuální informace k případu.

Sedmadvacetiletý muž byl vypátrán ve svém příbytku, který si ze křoví, různých odpadků a dalších věcí vybudoval v jednom z pražských parků. Pachatel na policejní služebně odmítl k okradení ženy s epileptickým záchvatem vypovídat. "Policisté v případu činí další konkrétní kroky, aby mohlo dojít k jeho definitivnímu objasnění," tvrdí policejní mluvčí Daněk.

Zásah složek IZS při zřícení stropu v Mikulandské ulici.
VIDEO: Takto probíhala náročná záchranná akce v Mikulandské ulici