„Opakovaně ji napadal rukou i nohou a způsobil podlitiny," konstatovala soudkyně s dodatkem, že mezi útoky se ojediněle objevilo i tlučení plastovou židlí, jehož následkem byla tržná rána na hlavě, a dokonce držení hlavy manželky pod vodou, když se oběť právě koupala ve vaně. Vždy prý za to mohlo popíjení. Proto je součástí verdiktu i rozhodnutí o ambulantním protialkoholním léčení. K samotné nápravě provinilce podle soudu postačí uložení trestu na spodní hranici zákonné sazby.

Znásilnění? Ne!

Obžalovaný děkoval za to, že senát vše důkladně zhodnotil a uvěřil jeho slovům, že se nedopustil jiného hanebného skutku, za který by mohl strávit za mřížemi podstatně delší dobu. Obžaloba ho totiž vinila ze sexuálního útoku vůči 10leté holčičce, která byla loni 28. října na návštěvě. Při činu ho měla načapat právě manželka, která za podpory své matky a nevlastního otce vše udala na policii – a právě tehdy vyplynulo na povrch i domácí násilí. Později však žena svoji původní výpověď odvolala. Vlastně se prý tehdy nestalo nic závadného.

Ke stejnému závěru dospěl nyní i soud. Skutek popisují manželka jako korunní svědkyně, údajně napadená školačka – a také její matka. A každá jinak. Dívenka podle Čeplové popisuje jednání, které je technicky neproveditelné. Navíc nehovoří jako dítě, ale mluví spíš slovníkem dospělých. A záznam z výslechu ukazuje nápadnou změnu chování, jakmile se vzdálila vyslýchající policistka. Soud tak dospěl k závěru, že dívka využila příležitosti stát se středem pozornosti. Ani zbylé výpovědi nejsou věrohodné. Liší se v popisu toho, co se mělo stát, i toho, co mělo mít dítě sobě.

Verdikt není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůty na rozmyšlenou.

Čtěte také: Roky domácího násilí prý uzavřelo znásilnění dítěte