Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, že smrtící útok má na svědomí další ze zraněných mužů, 26letý cizinec, kterého záchranáři odváželi do nemocnice s bodným poraněním břicha. Mimo jiné je nutno prověřit i variantu, zda si cizinec nezpůsobil zranění sám - ve snaze vyklouznout ze stíhání pro závažný násilný zločin spáchaný v průběhu potyčky.

Že zraněný muž je předpokládaným útočníkem, věděli policejní detektivové už krátce po činu, o němž telefonát na tísňovou linku informoval policii krátce před půl osmé. Od počátku věděli i to, že kromě pachatele a jeho oběti byli na místě ještě další dva cizinci; ti v případu figurují v roli svědků. Zatímco jeden po mordu odešel - možná otřesen scénou, která se odehrála před jeho očima, ale je také možné, že se chtěl vyhnout setkání s policií - druhého se podařilo policistům zastihnout ještě na místě.

Kauzu kriminalisté od počátku šetří jako zločin vraždy. Nevyloučili ale, že právní kvalifikace činu by se v průběhu dalšího vyšetřování mohla změnit. Pro detektivy je podstatné nejen zjistit, jak přesně k události došlo, ale neméně důležité je osvětlit také její pozadí včetně motivu, ze kterého hádka přerůstající ve smrtící potyčku povstala.

Čtěte také: Rvačku cizinců v Karlíně jeden z nich nepřežil, další je pobodaný