Tam už ale členové hlídky vstupovali s jasným podezřením, že k řešení toho bude víc. Když si během přesunu ženu lépe prohlédli, nabyli dojmu, že tuší, o koho by se mohlo jednat: usoudili, že dotyčná se nápadně podobá ženě podezřelé z toho, že v pondělí okradla dva muže před hlavním nádražím.

I dozorčí městské policie, který má na starosti kamerový systém, pak potvrdil, že na záznamech vidí jednu a tutéž osobu. Zda toho má žena skutečně na svědomí více, než jen odhození vajglu na zem, je nyní předmětem šetření policie.

Vrátného zmlátil opilý mladistvýPátrání po mladíkovi, který 8. září dvě hodiny po půlnoci bezdůvodně napadl seniora pracujícího jako vrátný v Opatovské ulici na pražském Jižním Městě a zmlátil a zkopal ho až do bezvědomí, ukončila v úterý pražské police. Poté, co kriminalisté poskytli médiím jak informace o šokujícím případu, tak videozáznam z místa události, se ozvalo několik svědků udávajícím indicie k totožnosti podezřelého. Všichni upozorňovali na téhož mladíka. Toho detektivové kontaktovali – a on se pak sám dostavil na služebnu.

K útoku se přiznal – spáchal ho prý v afektu a pod vlivem alkoholu. Opil se navzdory tomu, že je mladistvý – s ohledem na jeho věk nicméně policie nebude k případu poskytovat bližší podobnosti. Kriminalisté už znají i totožnost mladíků, kteří surovému útoku přihlíželi. Ti budou muset vysvětlovat, proč kamaráda nezastavili, zraněnému neposkytli pomoc a trestný čin neoznámili.

Muž zemřel v nastartovaném autě před nemocnicíNeobvyklé úmrtí prošetřují od úterního odpoledne pražští policisté. Zkoumají příčinu i přesné okolnosti smrti muže, jehož tělo bylo nalezeno v nastartovaném autě stojícím na parkovišti před Nemocnicí Na Homolce. Více by kriminalistům měly napovědět výsledky nařízené soudní pitvy – a také prozkoumání zdravotnické dokumentace.

Písemnosti nalezené v autě naznačují, že zřejmě šlo o pacienta, který podepsáním reversu odmítl péči v jiné, nedaleko se nacházející pražské nemocnici. Ohledání na místě nálezu naznačilo, že muž zřejmě opravdu podlehl zdravotním komplikacím. Nenašlo se totiž nic, co by nasvědčovalo násilnému útoku jiné osoby nebo spáchání sebevraždy.