Takové případy ovšem mají jednoznačné řešení: alou na policejní stanici kvůli ověření totožnosti. Být předvedena – to se ale ženě nezamlouvalo. Jako zázrakem našla občanku. A strážníkům sdělila, že má vysloven zákaz řízení, a proto u sebe nemá řidičský průkaz, konstatoval v pátek Jan Čihák z centrály městské policie.

Kontaktu s příslušníky Policie ČR se žena stejně nevyhnula – a tentokrát již jako osoba podezřelá ze spáchání trestného činu. Má totiž na krku maření výkonu úředního rozhodnutí.

Zmatená seniorka se dobývala do cizího bytuJá ji neznám, v domě nebydlí. To ve čtvrtek odpoledne řekla místní obyvatelka přivolané hlídce strážníků z Prahy 9 o zjevně zmatené seniorce, která se v Drahobejlově ulici ve Vysočanech dobývala do cizího bytu. V pátém patře domu stála před jedněmi dveřmi – a boucháním se snažila dostat dovnitř.

Stařenka, která působila značně dezorientovaným dojmem, nekomunikovala. Nicméně členové hlídky začínali tušit, o koho by se asi mohlo jednat: o pohřešovanou seniorku, po níž vyhlásili pátrání policisté. Odhad se ukázal správný, když se od seniorky podařilo získat její jméno a příjemní: obojí se shodovalo s údaji pohřešované ženy. Podařilo se pak přivolat vnučku pohřešované, která potvrdila, že opravdu jde o ztracenou babičku.