Odhalený falešný „Polák" je nyní podezřelý z padělání veřejné listiny. Další trestný čin, nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými látkami, má na triku 38letý cizinec, který na sebe upozornil tým, že chtěl před policisty utéct. Neuspěl – a pak se ukázalo, že měl u sebe téměř 30 gramů marihuany. Výčet trestných činů ještě doplňuje podezření na maření výkonu úředního rozhodnutí v případě muže, který se na našem území zdržoval neoprávněně. Policisté také zajistili dalších 15 cizinců, u nichž narazili na nějaký problém: dotyční byli v pátrání, nedokázali prokázat svou totožnost nebo porušili pobytový režim. Během akce také padlo 35 pokut.

Krádež muž hlásil se jménem pachateleOkrást svého kamaráda se prý nerozpakoval muž, kterého ve čtvrtek večer dopadli strážníci z Prahy 14. Do Horních Počernic je přivolal majitel domu v Rožnovské ulici, který zaznamenal vloupání – a dokonce si všiml pachatele odjíždějícího na jeho kole. A rovnou strážníkům řekl, o koho se jedná: bezpečně totiž poznal svého známého. Uvedl tudíž nejen popis pachatele, ale připojil i jméno a adresu. Domů za ním ovšem strážníci nemuseli. Po necelé čtvrthodině si vyslaná hlídka všimla cyklisty odpovídajícího popisu. Na žádost o vysvětlení dotyčný jen krčil rameny. Jako podezřelý ze spáchání trestného činu skončil v rukou policie.

Policisté si posvítí na motorkářeObsáhlejší pozornost motocyklistům budou v sobotu věnovat policejní hlídky. Ve větším počtu se mají objevit zejména u silnic, které jsou známé jako oblíbené úseky pro vyjížďky motorkářů. Pozornost budou dopravní policisté věnovat nejenom způsobu jízdy řidičů jednostopých vozidel, ale také technickému stavu jejich strojů.

Čtěte také: Zmizelo dovolenkové auto za čtvrt milionu