„Po krátkém rozhlížení jeden z mužů poškodil zámek vitríny – a poté z místa oba odešli, přičemž zpovzdálí sledovali, zda touto nekalostí nevzbudili něčí pozornost. Po několika minutách se pak vrátili zpět – a z již neuzamčené vitríny vzali notebook, který si jeden z mužů schoval pod bundu; druhý sebral mobilní telefon," konstatovala Martínková. S dodatkem, že mužům vybírajícím vitrínu vůbec nevadilo, že kolem nich procházejí zákazníci. I oni se pak vmísili mezi nakupující – a z obchodu bez povšimnutí odešli. Protože se podezřelé zatím nepodařilo vypátrat, policisté ve středu zveřejnili záběry z videozáznamu a obracejí se s žádostí o pomoc na veřejnost. Jakékoli informace, které by jim mohly pomoci, přijmou na bezplatné tísňové lince 158.

Zdroj: Policie ČR

Od sražené dívky neznámý řidič ujelHledá se řidič, který v Modřanech srazil 15letou dívku a odjel. To ve středu konstatoval Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie k dopravní nehodě z úterního podvečera. Ke střetu došlo v ulici Československého exilu, kde do slečny vrazilo auto jedoucí směrem od centra na Cholupice. Nárazem byla chodkyně odmrštěna mimo komunikaci – přičemž utrpěla zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice. „Prošetřováním policisté zjistili, že dívka vstoupila do komunikace z pohledu přijíždějícího řidiče z levé strany – a navíc zpoza autobusu stojícího v zastávce Na Beránku. Událost se ještě ke všemu odehrála mimo přechod pro chodce," připomněl Hulan zjištěné okolnosti. Podstatným momentem je ovšem i fakt, že po střetu auto ani nezastavilo. Blíže neznámý vůz pokračoval v jízdě neznámo kam. Ano, neznámý vůz. Otřesená dívka si k tomuto autu nedokázala vybavit jakékoli podrobnosti – dokonce ani o jaký typ vozu šlo nebo jakou měl barvu. Kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod doufají, že více by jim mohli prozradit všímaví svědci – případně i lidé, kteří by k nehodě měli co říci, ačkoli přímo neviděli, co se stalo. „Především přivítají informace, které by vedly k vypátrání předmětného motorového vozidla a jeho řidiče nebo řidičky," podotkl Hulan. Jakékoli podněty, které by mohly pomoci při přišetřování události, lze detektivům z nehodovky předat prostřednictvím bezplatné linky 158.

Školačka hledaná v Jihlavě asi pobývá v PrazeK hlavnímu městu obracejí svou pozornost jihlavští kriminalisté pátrající po školačce, kterou postrádají v jihlavském dětském domově. Mají totiž informace, že ve svém rajonu hledanou dívku najdou asi sotva. Třináctiletá Patricie H., které je k trvalému pobytu hlášena na Kladensku, by se podle zjištění detektivů z Vysočiny měla zdržovat v Praze. Zřejmě se po metropoli pohybuje ve společnosti 17letého mladíka – přičemž oba by měli přestávat u různých kamarádů, shrnul ve středu zjištěné poznatky policista David Linhart. „Do dětského domova se dívka nevrátila z povolené dovolenky, na kterou odjela 21. října. Zpět do zařízení se měla vrátit 30. října, což neučinila," upřesnil. Patricie H., po níž policisté vyhlásili celostátní pátrání, je hubená; měří 155 cm. Její popis připomíná černé vlnité vlasy střední délky a hnědé oči. Jakékoli informace, které by mohly přispět k jejímu nalezení, mohou všímaví občané předat policistům prostřednictvím linky 158.
Pohřešovaná školačkaZdroj: Policie ČR 

Pití u metra se prodražilo o stokorunyTéměř tři promile nadýchal mladík, kterému ještě nebylo 18 let – a informace o tom, jak alkohol chutná, by tudíž měl mít jen z vyprávění. Takový je výsledek kontroly, kterou hlídka strážníků z Prahy 14 provedla u stanice metra Černý Most. V pondělí večer si všimla trojice popíjejících mladíků – a hned měla jasno: jedná se o přestupek, protože konzumaci alkoholu na tomto místě zapovídá městská vyhláška.
Ukázalo se ovšem, je jeden z pijáků ještě neoslavil 18. narozeniny. Dechová zkouška pak ukázala, že ani on se k pití nepostavil upejpavě. Říci, kdo mu alkohol poskytl, ale odmítl. V jeho případě bude mít věc dohru na sociálce – na oddělení sociálně právní ochrany dětí. Jeho dva společníci, kteří už jsou dospělí, dostali za nedovolené popíjení na veřejnosti pokutu. Oběma strážníci vyměřili po pětistovce.

Ženu prý srazilo na chodník pár panákůPila jsem vodku – ale jen pár panáků. To řekla strážníkům z Prahy 4 zjevně opilá žena, k níž hlídku městské policie v pondělí večer přivolali do Michle kolemjdoucí. Dotyčná totiž v ulici U Plynárny ležela na chodníku. Třiačtyřicetileté ženě, která si stěžovala na bolest kolene, přivolali strážníci sanitku; záchranáři pak pacientku odvezli k ošetření do nemocnice. Ještě předtím ale došlo na dechovou zkoušku. Výsledek blížící se třem promile ukázal, že vypitých sklenek muselo být přinejmenším několik párů…

Čtěte také: Policie hledá oběť nahého násilníka. Už pět měsíců