Právě hlídku strážníků z Prahy 4 také svědci upozornili na to, co se nahoře odehrává. Události se pak začaly odehrávat ve zrychleném tempu. 

Na místě činu strážníci zastihli dva mladíky. Jeden z nich však hned, jakmile zmerčil strážníky, vzal do zaječích. Druhý muž se nezachoval po vzoru dětských uličníků, ale podstatně dospěleji: podle pravidla, že každý by měl čelit následkům svého jednání. Odložil tedy sprej – a zůstal na místě. Jako podezřelý ze spáchání trestného činu následně skončil v rukou policie.

Šofér pod vlivem alkoholu strážníkům neujelNerespektováním zákazu vjezdu na sebe upozornil řidič pod vlivem alkoholu, kterého v noci na pátek dopadli pražští strážníci ve Vršovicích. Na počátku byla snaha příslušníků hlídkového útvaru řešit přestupek, kterého si všimli krátce před desátou večer v Moskevské ulici. Na signál k zastavení však dotyční reagoval tím, že dupl na plyn a začal ujíždět, připomněl Jan Čihák z centrály strážníků.

Vzešla z toho honička, při níž se uprchlík řítil jednosměrkami i zákazy vjezdu. Skončila v Minské ulici, kde se šofér snažil zaparkovat. 
Při kontrole dokladů nabyla hlídka dojmu, že by muž mohl mít upito – a podezření se záhy změnilo v jistotu. Potvrdila je dechová zkouška s výsledkem atakujícím hodnotu 1,5 promile. To znamená jediné: podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.