Salačová ale zdůraznila, že nechtěla nikoho poškodit. Ostatní obžalovaní vinu odmítají a žádají zproštění obžaloby. Verdikt by devět z nich mělo vyslechnout 7. dubna. Dvojicí obžalovaných včetně Ratha se soud bude zabývat následně. Více čtěte ZDE.

Tři školačky se opily, až to bylo okem vidět Ve znamení opilých dětí byl pondělní podvečer a večer pro strážníky z Prahy 7. Nejprve je v půl šesté volali lidé do lesoparku Stromovka, kde jsou prý dvě dívky úplně namol. Nezletilé slečny skutečně nadýchaly skoro dvě promile. Každá zvlášť, ne dohromady. 

Asi o půl druhé hodiny později pak strážníci našli další silně opilou školačku. Dívka, na niž natrefili na tramvajové zastávce Vltavská, nebyla bez pomoci schopna ani stát. Původ jejích obtíží pak odhalila dechová zkouška s výsledkem 1,29 promile. Děti putovaly do nemocnic – a rodiče mohou očekávat pozvání na odbor sociální péče.

Telefonující řidička nadýchala dvě promileNa dobré rady nedala řidička, se kterou se pražští strážníci poprvé setkali při noční kontrole zastávky Lihovar na Smíchově. Našli tam stojící auto, za jehož volantem seděla žena. Popíjela jsem s přáteli, sem mě přivezl kamarád – a já teď čekám na taxislužbu, která mě i s autem dopraví domů, vysvětlovala, co bylo, co je a co má následovat. Hlídka ji pak ještě upozornila, aby rozhodně neodjížděla sama, když má upito.

Druhé setkání, k němuž asi po hodině došlo o kousek dál v Nádražní ulici, už ale bylo z jiného soudku: auto jelo, ze volantem seděla stejná žena – a ještě při řízení telefonovala. Potvrdilo se, že předtím o svém popíjení nelhala. Nadýchala přes dvě promile. „Čekání" na taxislužbu tak bude muset vysvětlovat u soudu.

Hledaného muže chytil strážník v civiluDopadnout muže hledaného policií se v neděli odpoledne podařilo příslušníkovi Městské policie Praha, který právě neměl službu. Dotyčného, o kterém dobře věděl, že je osobou v pátrání, strážník v civilu zmerčil ve chvíli, kdy procházel Čistovickou ulicí v Řepích. Na místě ho zadržel a přivolal kolegy ve službě. Potvrdilo se, žee jde skutečně o hledanou osobu.