Řidič z havarovaného auta utekl; najít se ho nepodařilo navzdory využití služebního psa i asistence vrtulníku. Až dopoledne se podezřelý přišel sám přihlásit na policejní oddělení v Říčanech. Pozadí události policisté nadále zkoumají.

Autobus srazil seniorku, byla vážně zraněnaVážná vícečetná zranění dolních i horních končetin utrpěla v pondělí pozdě večer 67letá žena, kterou srazil autobus v pražských Dejvicích u tamějšího Kulaťáku neboli Vítězného náměstí. Pacientku záchranáři převezli do střešovické vojenské nemocnice. Nešťastná událost, která po část noci omezovala dopravu, zůstává předmětem policejního šetření.

Uprchlíci z domova našli útočiště ve sklepěVrátit mladičké uprchlíky jejich blízkým pomohli pražští strážníci, kteří v neděli ráno byli přivoláni do domu v ulici Kpt. Stránského na Černém Mostě kvůli bezdomovcům vyskytujícím se ve sklepě.

Podle slov Ireny Seifertové z kanceláře ředitele městské policie, která v úterý o případu informovala, nalezla hlídka dva spáče: 16letého chlapce bez dokladů a 13letou dívku. Ukázalo se, že jde o Severočechy, kteří utekli z domova a uchýlili se do Prahy.

Řidič taxíku nadýchal dvě a půl promileJen jsem chtěl přejet z jednoho parkoviště na druhé. Těmito slovy se bránil velmi nejistě řídící šofér, kterého policista ze speciální pořádkové jednotky načapal v pražských Modřanech za volantem taxíku. Na parkovišti ve Lhotecké ulici si jeho boje a obrubníky všiml krátce před půlnocí, když se v době svého volna vracel na základnu v areálu Policejní akademie.

Policista v civilu se vydal přesvědčit, zda je taxikář v pořádku - a stačilo pár slov k tomu, aby měl jasno: dotyčný je namol opilý. Podezření potvrdila i přivolaná hlídka v uniformách, konstatovala v úterý Iveta Martínková z ředitelství pražské policie. Pětatřicetiletý muž nadýchal bezmála 2,5 promile - a je podezřelý u ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě odsouzení mu hrozí až rok vězení," upozornila Martínková.

Vlak u Horních Počernic srazil a zabil člověkaVlak v úterý u pražských Horních Počernic srazil a zabil člověka. Kvůli nehodě byl přerušen provoz na trati mezi Prahou a Lysou nad Labem. Omezení se dotklo hlavně osobních spojů, místo vlaků vyjely autobusy. 

Osobní vlak mířící na Milovice srazil chodce kolem 15.45 hodin v úseku mezi Horními Počernicemi a Mstěticemi. „Sražený člověk se pohyboval v místech veřejnosti nepřístupných. Byl na místě usmrcen," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Opilé školačky prozradil hlasitý smíchOpilé školačky našli pražští strážníci ve Vršovicích, když byli v pondělí odpoledne přivoláni do vnitrobloku u náměstí Svatopluka Čecha k chechtajícím se dívkám válejícím se po zemi. Na výzvu k předložení dokladů slečny docela ztěžka vysvětlovaly, že jim ještě nebylo patnáct.

Přiznávaly, že každá vypila jedno pivo - tomu ale neodpovídaly hodnoty naměřené při dechové zkoušce: 1,52 a 0,88 promile. Pak tedy dívky ukázaly večerku, kde si po vyučování koupily flašku tvrdého alkoholu. Prý tam chodí pro pití a cigarety nejen ony, ale i jejich spolužáci. Provozovatel tak bude mít co vysvětlovat - stejně jako matky dívek.