„Řidič objel služební vozidlo a bezohlednou a agresivní jízdou pokračoval dál, čímž ohrozil řidiče stojící v koloně," uvedla Seifertová. Rozpoutala se honička, která pokračovala až do ulice Do Koutů. Tam uprchlík nezvládl odbočení a naboural do plotu. Sice ještě vyskočil a pokusil se zmizet po svých – k tomu už ale nedostal příležitost.
Když došlo na sčítání hříchů, 21letý šofér přiznal, že má soudem vysloven zákaz řízení – a navíc je v podmínce. Právě tyhle skutečnosti ho zřejmě ponoukly k divoké jízdě, během níž pravděpodobně narazil do několika protijedoucích vozidel. Tenhle předpoklad však ještě musí potvrdit policisté, kteří se všemi okolnostmi událostmi zabývají.

Zdroj: Městská policie Praha

Z vycházky se už dívka nevrátilaS pátráním po 16leté svěřenkyni dětského diagnostického ústavu, která se nevrátila z povolené vycházky, by potřebovali pomoci pražští policisté. Ve čtvrtek o tom informoval Jan Daněk z ředitelství pražské policie. Hledaná Alena P., po níž bylo vyhlášeno pátrání, by se podle jeho slov mohla pohybovat v prostředí kriminálně závadových osob – nejpravděpodobněji na Proseku nebo v Kobylisích. Přitahovat by ji mohlo prostředí uživatelů drog a pijáků alkoholu.
„Jakékoliv informace o místě pobytu hledané přijmou operátoři na lince 158," konstatoval Daněk s tím, že hubená dívka měří 168 cm, má oválný obličej a zelené oči. Její popis připomíná také dlouhé červené vlasy – což už ale nemusí být pravda. „Dívka velmi často mění svůj vzhled, střih a barvu vlasů – nebo nosí šátek přes hlavu, aby se maskovala," poznamenal Daněk. Připomněl, že naposledy byla Alena P. oblečena do kalhot s tygrovaným vzorem, bílého svetru a černé bundy; měla i zimní čepici bílé barvy.
Pohřešovaná dívka. Zdroj: Policie ČR 

Čtěte také: Hledaný muž se prozradil obcházením aut