Muže odpovídajícího popisu strážníci našli na zastávce. Sotva je zmerčil, dal se na útěk – což pro členy hlídky byl jasný signál: jsou na správné stopě. To také potvrdil i sám dotyčný, když ho strážníci po chvíli dohonili – k poškození tramvaje se přiznal. Jako podezřelý ze spáchání trestného činu skončil v rukou policie.

Pohřešovaného našli za pět minut. NáhodouJen pár minut se pražští strážníci podíleli ve čtvrtek na pátrání po starším muži, k němuž je přizvali policisté. Pohřešovaného, kterého postrádali jeho blízcí, si hlídka strážníků z Prahy 10 všimla už pět minut poté, co obdržela popis ztraceného. Dezorientovaý muž nalezený v Černokostelecké ulici měl u sebe doklady, a tak strážníci neměli pochybnosti: ano, pátrání je u konce. Pro nalezeného muže si pak přijeli policisté, kteří ho předali rodině.

Obyvatele paneláku vylekal nápadný hadKorálovka sedlatá.Pestře zbarvený had plazící se po chodbě vylekal ve čtvrtek večer obyvatele panelového domu v Novodvorské ulici v Praze 4. Lidé volali na tísňovou linku 156 – a následně přispěchali na místo strážníci. Ukázalo se, že obavy z jedovaného plaza byly liché. Některému chovateli uteklo mládě korálovky sedlaté, kterou lze označit za vzdálenou příbuznou naší užovky. Strážníci hada odchytli a předali kolegům z Útulku pro opuštěná zvířata v Dolních Měcholupech," připomněl v pátek Rudolf Rubeš z centrály městské policie.

Bouračka tří aut zatarasila cestu na PrahuVelké komplikace v ranní dopravní špičce přinesla v pátek nehoda na 13. kilometru brněnské dálnice D1. Před sjezdem na Říčany se ve směru jízdy na Prahu pět minut po sedmé hodině střetla v pravém pruhu tři osobní auta a bouračka zablokovala i střední jízdní pruh. Třebaže jeden pruh zůstal průjezdný, před místem nehody se vytvořila dlouhá a stále narůstající kolona spojená i s prodlužujícím se čekáním; rychle se ucpaly i objízdné trasy. V osm hodin už řidiči museli počítat s hodinovým stáním v koloně - a posledním volným sjezdem z dálnice zůstával mirošovický exit 21. To již ale naštěstí odklízecí práce pokročily natolik, že policisté mohli pustit auta i do druhého ze tří pruhů; kolona se tak mohla začít rozjíždět rychleji.

Policisté pohlídají fotbalové fanouškyBezpečnostní opatření chystá pražská policie v souvislosti s fotbalovou kvalifikací na mistrovství Evropy, kdy se v sobotu čeští reprezentanti utkají s Lotyšskem na stadionu Slavie v pražském Edenu. Zápas začíná od 18 hodin, pro fanoušky se stadion otevírá od 16.30 hodin. Policie v pátek upozornila, že Vršovice v okolí stadionu neoplývají nadbytkem parkovacích míst, a tak lze návštěvníkům poradit jediné: aby nechali auta doma a využili hromadnou dopravu. Večer je v okolí stadionu také nutno počítat s kolonami, které budou usměrňovat policisté řídící dopravu. Do samotného bezpečnostního opatření se zapojí na tři stovky policistů různých specializací včetně cizinecké služby; pomáhat budou také strážníci," připomněl v pátek Jan Daněk z ředitelství pražské policie.