"Ten se hájil, že tak činil proto, že se cítil ohrožen, jelikož ho někdo sledoval. Dotyčný měl dle lustrace na svém kontě vedenou majetkovou trestnou činnost z minulých let. Vzhledem k důvodnému podezření ze  spáchání trestného činu hlídka strážníků třiatřicetiletého muže omezila na osobní svobodě a na místě předala policistům České republiky," uvedla mluvčí pražských strážníků Michaela Teplá.

Až zásah strážníků ukončil potyčku dvou mužů Patrně větší míra konzumace alkoholických nápojů vyvolala mezi dvěma dvaadvacetiletými muži neovladatelný konflikt. Ti se v neděli před čtvrtou hodinou ranní uprostřed hlavní silnice v Ječné ulici začali prát. Konfliktu si všimli strážníci z Obvodního ředitelství Prahy 2, kteří nedaleko prováděli kontrolu jednoho z objektů.
"Muže, kteří nereagovali na výzvy, od sebe pomocí hmatů a chvatů odtrhli. Oba byli evidentně pod vlivem alkoholu. Jelikož jeden z mužů byl zraněný a trval na tom, že mu to způsobil ten druhý, byla na místo přivolána záchranná služba, která dotyčného převezla do nemocnice. Druhého muže a svědkyni, která byla incidentu přítomna, si převzala na místě Policie České republiky, která se bude incidentem následně zabývat," informovala mluvčí.